Mitt namn är Maria Harling och jag är en ny uppfödare av engelsk springel spaniel . Jag bor i Västerås tillsammans med Johan och vi har båda två ett stort och genuint hundintresse. Jag tycker om att träna och ställa ut hundarna, medan Johan ägnar sig mer åt jakt. Vi har fem barn, men de är vuxna och utflyttade, så nu vill och kan jag ägna mig mer åt hundar, hundträning och uppfödning. Just nu har jag Tuva, som är en fyra år gammal engelsk springer spaniel och en jättefin och trevlig hund. (Mer om Tuva under rubriken ”Valpar”).

Jag har haft hundar i hela mitt liv och har länge haft drömmen om att få starta en uppfödning, jag har gått många olika hundkurser med mina hundar, allt från vardagslydnad, jaktlydnad, rallylydnad, agility och viltspårträning, och nu har jag även gått Svenska Kennelklubbens (SKK) uppfödarutbildning och har kompletterat denna med springerklubbens egen utbildning för uppfödare, allt för att vara så förberedd som möjligt för att ha en egen uppfödning i liten skala. I mitt uppfödararbete kommer jag att hålla mig till Svenska Kennelklubbens grundregler och avelspolicy samt till Springerklubbens avelsstrategi, vilket bland annat styr vilka hundar man får använda i aveln, det måste vara friska, sunda och meriterade hundar.

Min kennel heter Happy Springs, jag har nu fått namnet godkänt av SKK!

Jag älskar engelsk springer spaniel, det är en sådan härlig ras, glad, vänlig, snäll och med en stor arbetslust, följsam och lättlärd och en väldigt allsidig , den har en bra mentalitet som gör att den passar både som jakt- och allroundhund.
Målsättningen med min uppfödning är att få fram friska och sunda hundar, med ett utseende som väl motsvarar rasstandarden men jag vill också sträva efter att vidmakthålla rasens allsidighet och jaktliga egenskaper hos de valpar som jag föder upp. Jag hoppas att ni som köper hund av mig vill höftledsröntga er hund vid ca ett års ålder samt vara med på ett BPH (beteende-och personlighets beskrivning, hund), som vi förmodligen kommer att göra tillsammans, allt för att hjälpa till att främja rasens utveckling mot sunda och friska hundar.
Mina valpar kommer att få växa upp i en lugn och trygg hemmamiljö och jag kommer att kunna ägna mig på heltid åt denna valpkull och jag ska göra allt för att de ska få en så bra uppväxt som möjligt och att de är bra förberedda för det liv som väntar dem hos sina valpköpare.

En valp som du köper av mig kommer att vara:
Minst 8 veckor vid leverans, registrerad i SKK, avmaskad, vaccinerad, veterinärbesiktad, id-märkt, dolda-fel-försäkrad. Dessutom får ni med; en mapp med valpens papper och information om skötsel, utfodring mm, ett års medlemskap i springerklubben. Jag kommer hjälpa er med trimning under första tiden,  ordna en valpträff samt ge er livslång support för er hund.