Onsdag 5 september

Idag har lilla Zaga (Happy Springs Taffy Zaga) åkt till sin nya familj i Vallentuna. Det kändes så klart lite vemodigt, de här åtta veckorna sen valparna föddes har gått så fort, men samtidigt har det hänt saker hela tiden i ett rasande tempo, men man har ju varit med dem sedan födelsen, precis som med sin egna barn, så visst känns det lite i hjärtat att lämna dem ifrån sig..
Men när valparna är över åtta veckor så behöver de mer än vad jag kan klara av att ge var och en nu, de behöver vara hos en familj som ägnar mycket tid åt bara just den här lilla valpen, den måste socialiseras och aktiveras och tränas för att bli en trygg och glad vuxen hund.
Och för Zaga gick hemresan jättebra och hon var glad och nyfiken på de andra hundarna i sin nya familj när hon kom dit, hon åt bra och la sig sen att sova, får väl senare höra hur första natten har varit, har säkert gått bra! Jag tyckte det kändes bra att få höra att Zaga fått en fin start i sin nya familj!

 

 

Söndag 2 september

 

 

Valparna är snart åtta veckor och det är snart dags för dem att lämna oss, det känns lite sorgligt men också nödvändigt för att de ska få den tid och uppmärksamhet som var och en behöver nu!

Onsdag 15 augusti

Valparna, Zelda, Zingo, Zaga, Zven, Zimba, Zappa och Zoe, är fem veckor idag!! För varje dag som går blir de livligare och hittar på nya saker att utforska. De verkar inte vara rädda för något, verkar alltid vara beredda att prova när det kommer fram en ny leksak eller en ny bia-bädd te x. Mamma Tuva har börjat leka med dem lite försiktigt, vilket är kul att se, och med varandra leker de emellanåt ganska hårdhänt. De äter riktig mat tre gånger om dagen nu, så Tuva kommer väl antagligen att dia dem lite mindre, men än så länge diar hon dem utan problem. Vi har börjat lite att ha dem ute, men igår regnade det hela dagen så då fick de vara inne, men vi provar en stund idag igen om vädret är bra!

 

Lördag 4 augusti

Valparna är nu drygt tre veckor gamla, och nu händer det nya saker hela tiden i deras utveckling, men trots allt så är det fortfarande att äta och sova som mest upptar deras tid.
Nu har vi klarat av den första avmaskningen, det var inte helt lätt av få i sju valpar illasmakande avmaskning, vi har klippt klor två gånger och provat på välling två gånger.
Valparna är mycket mera medvetna om saker runt omkring dem, de hör och ser varandra och även oss, tänderna börjar komma fram, de börjar leka med varandra och även försöker de störa varandra när någon äter och en annan är klar. När man kommer in i valphagen kommer de direkt fram till en och vill undersöka och nosa och gärna bli smekta.
Det börjar bli trångt hos Tuva när alla vill dia samtidigt, så nu är det dags att på allvar introducera annan mat för dem.

 

 

 

 

Fredag 20 juli, 2018

Nu är valparna drygt en vecka gamla, och de går upp bra i vikt, de flesta har redan fördubblat sin födelsevikt. Det är lite jobbigt i den otroliga värmen som är just nu, ca 30 grader varmt på eftermiddagarna, men vi har tur som har ett bra rum i källaren, dit vi flyttade valparna redan andra dygnet, där är det mycket svalare och luftigare. Valparna mår nog bra i värmen, men jobbigare för Tuva och oss, vi håller oss inne hela dagarna, går bara ut tidig morgon och sen kväll, förutom att Tuva måste så klart ut och rasta sig lite då och då.

 

 

 

 

Onsdag 11 juli, 2018

Tuvas valpar föddes idag, allt gick bra och det blev fem tikar och två hanhundar!

Söndag  1 juli,  2018

Tuva mår bara bra, och hon blir rundare för varje dag som går. Men hon går fortfarande med på promenader med ganska bra energi, även om det går lite
långsammare än vanligt. Nu är det inte så lång tid kvar innan valparna gör sin entré, tiden går fort nu, men jag tror vi har förberett allt inför valpningen och jag har gått klart springerdelen på min uppfödarutbildning, så nu är det bara att vänta och sköta om Tuva på bästa sätt!

Vi fick höra att ”Pappa Snow” gjorde fina resultat på Västras Open Show nu i helgen, 5:a i Bhkl o BIR-jakt! Vi är så stolta över honom!